Opiskelija-asunnot
Asuminen

Asuminen

"Tämä on ok-rauhallinen talo."

Turvallista ja edullista asumista

Opiskelija-asunto on turvallinen ja kohtuuhintainen vaihtoehto. Lähes kolmannes kaikista opiskelijoista asuu opiskelija-asunnoissa. Asunnon hakeminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

Opiskelija-asuntokohteet sijaitsevat oppilaitosten läheisyydessä tai hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä niistä. Tarvittaessa sinulla on mahdollisuus vaihtaa asuntosi paremmin elämäntilannettasi vastaavaksi.

Opiskelija-asuntosäätiöt tai -yhtiöt ovat opiskelijajärjestöjen ja/tai kaupunkien hallitsemia voittoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä yhteisöjä ja ne tarjoavat nykyisin asunnon lähes 50 000 opiskelijalle.

Voit hakea opiskelija-asuntoa opiskelupaikkakunnaltasi. Opiskelija-asuntojen tarjoajien yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta.

Opas kansainvälisestä opiskelija-asumisesta Suomessa

Asumisen muodot

Soluasunto

Soluasunnot ovat yleensä kalustamattomia. Peruskalustettuja huoneita on tarjolla yleensä lyhytaikaiseen asumiseen, kuten vaihto-opiskelijoille.

Pienasunto

Toinen suosittu, joskin kalliimpi ja vaikeammin saatava asuntotyyppi, on yhdelle opiskelijalle tarkoitettu pienasunto. Näitä asuntoja on rajoitetusti, joten niitä joutuu lähes aina jonottamaan.

Kimppakämppä

Jos haluat asua tutussa seurassa, voit vuokrata kokonaisen huoneiston yhdessä ystäviesi kanssa. Joissakin huoneistoissa on asuinhuoneiden ja keittiön lisäksi tai sen yhteydessä myös yhteinen oleskeluhuone.

Perheasunto

Perheasunnoissa on yleensä 2-3 huonetta ja keittiö/keittokomero. Asunnot on tarkoitettu avo- ja aviopareille sekä lapsiperheille. Perheasuntojen lähellä on usein lapsiperheiden arvostamia palveluja, kuten leikkipuisto ja päiväkoti.

Asumisen palvelut

Opiskelija-asuntotalossa on käytettävissäsi erilaisia asumista helpottavia palveluita: sauna, pesutupa pesu- ja kuivauskoneineen sekä kerhotilat. Lähes kaikissa opiskelija-asunnoissa on kiinteät internetyhteydet.

Käyttämällä asuintalon yhteisiä palveluja säästyt monilta asumiseen liittyviltä perusinvestoinneilta.